Filming til Tysk TV

17-07-2011
Hvem skulle tru at vi her langt oppe i nord skulle få besøk av ett tysk TV team....
.....men slik kan det faktisk gå når tilfeldighetene slår til. ZDF som er tysklands svar på NRK har ett oppdrag her i nordnorge. Før de kom til oss hadde de laget ett innslag fra Svartisen og fra ulvene på Polar zoo.
De var på utkikk etter ett hundespann som de kunne filme. Tanken var å bruke det til en intro for Fritjof Nansen men ble en liten strek i regningen da de fikk se hvilke hunder vi hadde.
Det var dessuten det første jeg poengterte da de ringte, at det var ikke slike søte huskier jeg hadde men spesialtrente sprinthunder.

På møtet vi hadde fredag kveld forstod de at de måtte legge en ny plan og spørsmålene var mange om hvordan de skulle løse filmingen.

Vi har vært med på litt filminger fra tidligere men dette overgikk alle forventninger. Vi startet 9.30 på lørdagen og jobbet hardt i 6-7 timer før vi var ferdige.

Programlederen Dirk Steffens som viste seg å være en meget kjent person i Tyskland ( Tysklands svar på David Attenborough) ville kjøre hundespann. Jeg foreslo ett 8 spann men vi kom frem til at det var greit for han å prøve med 4 hunder først. Da vi kom til bilen igjen etter en liten runde med 4 hunder var han helt frelst. Dette overgikk forventningene og han mente 4 hunder var nok :)  Vi derimot syntes 4 var ett litt puslete spann så overtalte han til å kjøre i hvert fall 6 stk og slik ble det.

Vi hadde med hunder nok til 3 spann så filmingen ble fordelt slik at hundene ikke ble utslitt eller fikk for store problemer i varmen.
På første turen konsentrerte de seg om å filme spannet forfra. Med spann nr to ble det filmet fra vognen og lav filming forfra og litt siden av spannet. På returen filmet de spannet som passerte med de beste naturbildene i bakgrunnen på flere steder.
I tillegg måtte jeg kjøre en tur med spannet med lydmannen bare for at de skulle ta opp lyden av hundenes pesing og potene mot bakken.
Om ikke dette var nok så dro de vognen etter bilen bare for å filme Dirk i nærbilde. Her var absolutt ingen ting overlatt til tilfeldighetene.

Først da vi kom hjem og fikk googlet denne TV serien som de filmet for fikk vi forståelse for hvor stort dette vikelig var.
Programmet heter Terra X- Faszination Erde og har vist ett seerantall på mellom 5 og 10 millioner mennesker i tyskland.  Ehhh... litt flere enn det bor i hele norge :) De er kjent for å ha fantastiske bilder av det de viser så det kommer til å bli kjempemorro å se denne filmen når den er klar. Skulle selvfølgelig få en kopi.

Ellers så kommer det til å bli vist på tysk TV ZDF 4/12 eller 11/12 kl 19:30
Dirk Steffens

Dirk Steffens får instrukser om hvordan man kjører hunder.

utstyr

Det skal mye utstyr til for å lage god TV

Resultat

Studering av resultatet.

Sidebilder

Venter på spannet

Spannet

Og her kommer han.

Forflyttning

Flytting av kamera til ny plass mens spannet må vente.

gjenget

Hele gjengen fra ZDF og Team ingebrigtsens hjelpere.